keuren van snor naar brom

per 1 januari 2023 zijn alle snorfietsers en eventuele passagiers verplicht een helm te dragen, wilt u hierdoor uw scooter laten keuren van 25km naar 45km oftewel van blauw naar geel kenteken dan is dat mogelijk, hier word precies uitgelegd in welke stappen dit in zijn werk gaat en welke kosten dit met zich mee brengt.

 

stap 1: afspraak maken.

doormiddel van een whatsapp naar 0624536322 of langskomen in de winkel kunt u een afspraak maken voor de keuring van uw scooter.
u komt de scooter brengen op de afgesproken datum en tijd. neem hierbij ook uw kentekenbewijs mee anders kunnen wij de keuring niet uitvoeren.

stap 2: keuring.
voordat de scooter aangemeld word voor de officiele keuring word deze eerst geheel technisch nagelopen en een prijsopgave gemaakt. (indien van toepassing)
dit geld ook voor het aanpassen van de constructiesnelheid.

stap 3: kosten?
de kosten van de keuring zijn €99,95 (incl btw) dit is exclusief het technisch in orde maken en aanpassen constructiesnelheid. (indien van toepassing), u word van tevoren op de hoogte gebracht middels een whatsapp. na akkoord van de totale kosten word de scooter gerepareerd/aangepast en gekeurd.

 

stap 4: keuring.

word uw scooter goedgekeurd dan word hier melding van gemaakt bij de rdw, u ontvangt binnen 5 werkdagen een nieuw kentekenbewijs, u ontvangt geen nieuwe tenaamstellingscode, de oude blijft geldig, bij een papieren bewijs ontvangt u een kentekenbewijs en nieuwe tenaamstellingscode.

stap 5: scooter ophalen.
u ontvangt een bericht als de scooter geheel klaarstaat na de keuring, u mag na de keuring alleen nog de kortste route naar huis rijden. dit omdat de scooter nog een blauwe kentekenplaat heeft met een constructiesnelheid van 45km.

stap 6: kentekenplaat wisselen.
bij ontvangst van uw nieuwe kentekenbewijs dient de blauwe kentekenplaat omgewisseld te worden met een gele kentekenplaat, pas als de gele kentekenplaat gemonteerd zit mag u weer rijden met de scooter. u kunt een nieuwe kentekenplaat aanvragen bij een kentekenplatenfabrikant. voor demontage en montage kunt u altijd langsrijden.

 

voor de keuring worden een aantal aspecten gecontroleerd, indien de scooter hier niet aan voldoet dan kan deze niet worden goedgekeurd. bijvoorbeeld:

  • europese typegoedkeuring op het kentekenbewijs bij de letter K (staat dit er niet op dan kan de keuring alleen door de RDW uitgevoerd worden)
  • WOK (wacht op keuren) melding geregistreerd staat.
  • VIN (voertuigindentificatienummer) niet leesbaar is.
  • als het geluid van de scooter meer dan 97dB is.
  • de snelheid boven de 54km gemeten word.
  • technisch niet in orde is.

 

 

© 2018 - 2023 sts-scooters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel