helmplicht snorfiets en snorscooter

bron Rijksoverheid.nl :

Let op, 1 juli 2022 klopt niet meer. Dit is een oud nieuwsbericht. Waarschijnlijk moeten snorfietsers vanaf 1 januari 2023 verplicht een helm dragen. 

Alle snorfietsers moeten vanaf 1 juli 2022 verplicht een helm dragen. De verwachting is dat hiermee het aantal verkeersdoden en –gewonden onder snorfietsers omlaag gaat. De ministerraad heeft er mee ingestemd dat minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dit voorstel aan de Tweede Kamer zendt.

Dit betekent dat alle snorfietsers en passagiers dan net als alle bromfietsers een helm op moeten. Een snorfiets herken je aan een blauwe kentekenplaat, een bromfiets heeft een gele kentekenplaat.

Verschillende partijen en snorfietseigenaren hebben aangegeven een motorfietshelm te zwaar en te weinig ventilerend te vinden voor sommige soorten snorfietsen. Daarom heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat TNO laten kijken naar de veiligheid van een speed-pedelec-helm.

Als de uitkomsten van het onderzoek naar de veiligheid van een speed-pedelec-helm positief zijn dan is het voor snorfietsers dus mogelijk om niet alleen de bromfietshelm te kiezen, maar ook de speed-pedelec helm.

Naar verwachting zal de helmplicht 1 juli 2022 in werking treden. Zo heeft iedereen de tijd om een keuze te maken die past bij zijn of haar snorfiets.

 

bron gemeente Den Haag:

Snorfietsers niet op de weg

De gemeente heeft onderzocht of snorfietsers veilig op de rijbaan kunnen gaan rijden. Uit dat onderzoek is gekomen het erg duur is om dit in te voeren. Daarom gaat het plan niet door.

Het aantal fietsers en snorfietsers in Den Haag neemt toe. Ook zijn er meer ongelukken waarbij mensen gewond raken. En snorfietsers rijden steeds vaker te hard. Dit is gevaarlijk voor fietsers. De gemeente heeft daarom onderzocht of er meer ruimte op het fietspad kan komen. Ook is gekeken of er plekken zijn in de stad waar het voor snorfietsers veilig is om op de rijbaan te gaan rijden.

Uitkomst onderzoek

Er is veel communicatie nodig is om duidelijk te maken waar snorfietsers wel en niet mogen rijden. Dat kost veel geld. Ook moeten de paden, wegen en verkeersborden worden aangepast.

De gemeente denkt ook dat er in de toekomst veel minder snorfietsers zijn. Dat komt door het invoeren van de milieuzone voor oude brom- en snorfietsen. Die zijn vervuilend en mogen niet meer rijden in Den Haag. Tot slot komt er een landelijke helmplicht voor snorfietsers. Dat maakt de snorfiets minder populair.

Helmplicht voor snorfietsers

Iedereen op een snorfiets moet vanaf 1 juli 2022 verplicht een helm dragen. Uit onderzoek blijkt dat de helmplicht voor snorfietsers goed is voor de verkeersveiligheid.

© 2018 - 2022 sts-scooters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel