arai rx-7v Nicky Hayden Reset

Artikel 1 van 7 Volgende
€ 1.029,00 (inclusief btw)

De met de handgemaakte RX-7V beschikt over eigenschappen die je op geen enkele andere racehelm tegen komt. Dit is het resultaat van een jaren lange drang naar perfectie, waar Arai bekend om is. Een streven waarbij de omvangrijke kennis, de ervaring en alle knowhow van Arai in praktijk wordt gebracht om de perfecte en vooral meest veilige helm te produceren.
De filosofie van Arai is dat een helm zo rond mogelijk moet zijn, de R75 Shape. Zo kan bij een impact de helm zoveel mogelijk blijven glijden, waardoor er minder kinetische energie te worden hoeven geabsorbeerd. Bij de RX-7V is het schanierpunt van het vizier maar liefst met 24mm verlaagd. Hierdoor wordt de helm nog ronder en valt het gehele ronde deel boven de Snell testlijn. Dankzij het nieuwe VAS (Variable Axis System) wordt het scharnierpunt tijden het openen verplaatst zodat het vizier voldoende ruimte heeft om te openen. Een bijkomend voordeel van het VAS is dat het snelwissel systeem is komen te vervallen. Voor veel mensen die het wat ongemakkelijk vonden een vizier te wisselen bij een Arai helm, is het nu erg makkelijk dit zelf te doen door de zeer eenvoudig te verwijderen “zijdeksels”.
De PB-SNC2 buitenschaal is ten opzichte van de Arai RX-7GP met 3 mm vergroot waardoor er meer ruimte is ontstaan bij de kin. De PB-SNC2 buitenschaal constructie is de van Super Fibre gefabriceerde SNC (Structural Net Composite) gemaakt die voorzien is van een zogenaamde Peripheral Belt, een gordel die de van huis uit al bijzonder robuuste buitenschaal nog sterker en stijver maakt. In de buitenschaal is een nieuwe harssoort tussen de fiberlagen gebruikt wat meer sterkte, stijfheid en 30 gram gewichtsbesparing ten opzichte van de RX-7GP oplevert.
De volledig uitneembaar en uitwasbaar anti bacteriële voering in de RX-7V is gemaakt van Eco Pure materiaal en heeft een zeer comfortabele en toch strakke pasvorm. Het hoofdinterieur is verstelbaar om zo voor ieder hoofd de perfecte pasvorm te creëren. De wangstukken hebben een FCS (Facial Contour System) pasvorm, hierdoor worden de wangen niet meer omhoog gedrukt zoals bij de RX7-GP maar worden de wangen over de gehele wangen aangedrukt. De Arai RX-7V heeft een zeer grote kinspoiler welke er voor zorgt dat er vrijwel geen wind meer via de onderkant de helm inkomt. Hierdoor wordt de helm beduidend stiller en kan de frisse lucht die via de kinventilatie naar binnen komt beter circuleren in de helm.
Op de RX-7V zijn de Diffuser Type 12 gemonteerd. Deze zijn 20 mm langer en rechter van vorm dan op de RX-7GP. Dit zorgt voor een beter aërodynamica en in combinatie met de de Airwing voor een stabielere helm op hoge snelheiden. De inlaat gaten van de spoiler zijn vergroot en zorgt voor 19% meer luchttoevoer dan op op de RX-7GP. Ook de nieuwe IC Duct5 op de bovenzijde van de helm is groter en zorgt voor 11% meer luchttoevoer. De bediening van de ventilatie heeft grote knopperen gekregen voor een gemakkelijkere bediening met handschoenen aan. Overigens zijn de diffusers bij een Arai altijd los op de helm geplakt zodat ze bij een val altijd makkelijk los komen en niet storend werken bij het opvangen van klappen.
De Arai RX-7V wordt standaard geleverd met een VAS MAX Vision vizier. Hierbij ligt het pinlock verzonken in het vizier waardoor het pinlock zo groot kan zijn als de opening van het vizier. Hierdoor kijkt u niet meer tegen de rand van het pinlock aan. Het vizier sluit door middel van het Shield lock System en is 1 op 1 overgenomen uit de formule 1. Het vizier haakt nu vast in een veiligheidspal waardoor het nooit meer spontaan open kan gaan. Ook niet bij achterom kijken. Om het vizier te kunnen openen moet je eerst met je linkerduim de ontgrendelpal bedienen, iets wat in 1 beweging gaat met het openen van het vizier.

 

 

30 juli jongstleden zou Nicky Hayden 40 jaar zijn geworden. In samenwerking met de familie heeft Arai een nieuwe Hayden replica aan de collectie toegevoegd: de RX-7V Nicky Reset, het ontwerp dat door Nicky is gedragen tijdens de MotoGP wintertest.

Na het tragische overlijden van Nicky Hayden was de familie het unaniem eens zijn herinnering en het nalatenschap levend te houden om alles te eren wat hij had bereikt en met de helmen waarmee hij reed kon direct de link worden gelegd. 

In zijn carrière heeft Hayden met talloze ontwerpen gereden, die door fans van over de hele wereld werden gereden, inclusief onze chef die zijn respect voor Hayden nooit onder stoelen of banken heeft gestoken. 

Voor die fans is de familie met Arai blijven samenwerken om nieuwe Nicky replica's uit te brengen. Zonder de loyaliteit en wensen van de fans voor nieuwe ontwerpen zou de lijn Nicky replica's al lang zijn gestopt, maar de vraag is er nog steeds en dus voelde de familie zich verplicht om Hayden helmen beschikbaar te houden.

Sinds zijn overlijden zijn verschillende replica's uitgebracht die Hayden in zijn carrière heeft gedragen, inclusief een van de favorieten van de fans: de Nicky Laguna. Een andere helm waar altijd veel vraag naar is geweest, maar nooit is uitgebracht, is de Nicky Reset.Nicky Hayden droeg de Reset voor het eerst tijdens de 2013 MotoGP wintertest. Met de helm symboliseerde Nicky Hayden zijn terugkeer naar een bekende rit en visualiseerde zijn noodzaak zichzelf te resetten voor die uitdaging. 

Hoewel er destijds ook sprake van is geweest om van de Reset een replica uit te brengen, is dat om een of andere reden nooit gebeurd. Nu de vraag naar een nieuw ontwerp groeide, heeft de familie met Arai gekeken naar waar veel behoefte aan was en dat bleek de Reset te zijn. 

Gezien de huidige situatie waarin de wereld zich bevindt dacht de familie dat het idee voor de Reset perfect was getimed. Bovendien zou Hayden op 30 juli 40 jaar zijn geworden en dat is ook een moment om stil bij te staan. 

De RX-7V is volgens Arai een van de meest geavanceerde helmen van de hoogste kwaliteit. De helm vertegenwoordigt het hoogtepunt van Arai's enorme ervaring in helmontwerp en niet-aflatende focus op bescherming van de rijder. 

Met functies zoals het ingenieuze VAS-schildmechanisme, dramatisch verbeterde luchtstroom en ventilatie en een geurbestendige voering, heeft de RX-7V zeker zijn plaats verdiend als het vlaggenschipmodel van Arai.

(bron: motorfreaks.nl).

 

De arai rx-7v is alleen op bestelling leverbaar. leverweek 49-2021

© 2018 - 2022 sts-scooters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel